Dragi komanditoru,

 

Dozvoli mi malo svojega vremena da ti predstavim ideju jer vjerujem da ideje pokreću svijet; da ti objasnim svoj koncept udruživanja – komanditno društvo kroz koji se ima provesti ideja u djelo; kao i da ti ponudim savez između duha, inteligencije, ideje i kapitala – način da obični ljudi od krvi i mesa doprinesu opredmećivanju velikih ideja i tako pomognu i sebi i drugima.

Vidiš dragi komanditoru, čvrstoga sam uvjerenja da ideje mijenjaju svijet i pokreću ljude, a ideja je da je moguće u našoj BiH skratiti vrijeme naplate potraživanja i pospješiti likvidnost te tako značajno pomoći poduzetnicima-privatnicima ali i građanima u našoj BiH. Naime, sustav u kojem se prikupljaju i obrađuju podaci o potraživanjima i dugovima može odrediti koji se dugovi i potraživanja mogu međusobno isključiti bez prijenosa jedne jedine konvertibilne marke i bez pražnjenja znanih i neznanih crnih čarapa naših poduzetnika i građana.

Dragi komanditoru, ideja je testirana, sustav je sačinjen i funkcionira – Rollsoft!

Potrebno je implementirati sustav u našoj BiH i stava sam da je najstariji oblik gospodarskog udruživanja u tvrtku – komanditno društvo (poznato još od 10.st. u Europi) najprikladniji oblik za provođenje ove ideje koja će imati neposrednoga i posrednoga utjecaja na svaku tvrtku i građanina u BiH.

Komanditno društvo je tvrtka u kojoj je kapital odvojen od znanja; tvrtka koja se sastoji od

komplementara – onoga člana koji upravlja svim poslovima tvrtke i koji svom svojom imovinom odgovara za sve obveze tvrtke –a to sam ja i nije me strah odgovarati za obveze ove tvrtke svime što imam jer znam da ova ideja funkcionira i u svemu postupam brižljivo i savjesno

i

komanditora – člana koji ulaže kapital  i samo taj ulog izlaže riziku, te mu se pruža mogućnost sudjelovati u dobiti od novih projekata i novih tvrtki koje će komanditno društvo pokrenuti ili preuzeti radi razvoja. Komanditor ne vodi poslovanje, ne treba imati iskustva i znanja u poslovanju –za to imaš mene-svoga komplementara, ali trebaš vjerovati ovoj ideji.

Tvoj komplementar cijeni tvoj novac i uvijek će te izvješćivati o financijskom učinku tvog novca bilo putem naše web stranice bilo na godišnjim sastancima svih komanditora s komplementarom.

Vjerujem da je ovim populističkim pristupom i tvrtkom sastavljenom od brojnih komanditora moguće osigurati kapital za implementiranje ove ideje i sistema te je moguće oploditi i povećati vrijednost ulaganja komanditora  - zrno po zrno - pogača; kamen po kamen - palača!

 

Stoga ti, dragi komanditoru, nudim da doista i postaneš komanditor, da rastemo zajedno u inat svim nedaćama u BiH jer ideja je pala na plodno tlo –tvrtka je osnovana –a ti se pridruži.

 

 

Iskreno tvoj Komplementar

Rollsoft d.o.o.